صدا بیزاری به اختلالی اشاره دارد که فرد را نسبت به یک صدای خاص حساس می کند. وجود این حساسیت روند فکری و ذهنی فرد مبتلا را مختل می کند به طوری که فرد تحت تاثیر صدای آزار دهنده مضطرب، پرخاشگر، عصبی و … می شود. بیشتر افراد مبتلا به این اختلال نسبت به صداهای دهانی مانند صدای خوردن آدامس و … واکنش نشان می دهند.
صدا بیزاری به اختلالی اشاره دارد که فرد را نسبت به یک صدای خاص حساس می کند. وجود این حساسیت روند فکری و ذهنی فرد مبتلا را مختل می کند به طوری که فرد تحت تاثیر صدای آزار دهنده مضطرب، پرخاشگر، عصبی و … می شود. بیشتر افراد مبتلا به این اختلال نسبت به صداهای دهانی مانند صدای خوردن آدامس و … واکنش نشان می دهند. با توجه به اینکه شناخت محدودی نسبت به این اختلال وجود دارد این مقاله به معرفی آن اختصاص یافته است.
اختلال صدا بیزاری چیست
میسوفونیا یا صدا بيزاري اختلالی است که در آن سیستم های شنوایی و عصبی فرد نسبت به صدایی خاص حساس می شود. این بیماری شاید برای بسیاری قابل درک نباشد اما می تواند به راحتی عملکرد فرد مبتلا را مختل کند. اختلال صدا بیزاری بیشتر جنبه ژنتیکی دارد و هنوز علت رخ دادن آن مشخص نیست اما بسیاری از روانشناسان آن را به مشکلات روانی نیز مرتبط می دانند. در واقع آنها معتقدند مغز نمی تواند اطلاعات حاصل از این صداها را به درستی آنالیز و تحلیل کند به همین دلیل فرد مبتلا دچار آشفتگی می شود. لازم به ذکر است اختلال صدا بیزاری موضع گیری و واکنش به صداهایی است که برای عموم جامع آزار دهنده نیست.
درمان اختلال صدا بیزاری
نوع واکنش افراد مبتلا به اختلال صدا بیزاری متفاوت است. این قبیل صداها می تواند گاهی مبتلایان را وادار به انجام واکنش های شدید و پرخاشگرانه کند. در برخی از افراد هم با خشم درونی و یا اضطراب نمود پیدا می کند. در هر حال هر یک از این واکنش ها روان انسان ها را از حالت طبیعی خارج می کند بنابراین درمان آن امری حیاتی و الزامی است. بهتر است افراد مبتلا به اختلال صدا بیزاری جهت تسلط بر اعصاب خود از روش های زیر در هنگام مواجه با صداهای آزار دهنده استفاده کنند.
- استفاده از گوشی های مخصوص
- استفاده از موسیقی و یا نویز
- استفاده از هدفون
- و ….
همچنین لازم است این بیماری برای اطرافیان شرح داده شود تا آنها با درک بیشتری با این اختلال شما برخورد کنند. در نهایت باید گفت صداها بخش ثابت زندگی تمامی انسان ها است و نمی توان در بسیاری از مواقع از آنها فرار کرد به همین دلیل برای درمان اختلال صدا بیزاری بهترین راهکار کمک گرفتن یک روانشناس زبده همچون مینا عسکری زاده است. با کمک روانشناس می توان دلایل روانی این حساسیات ها کشف و اثرات آزار دهنده آن را کاهش داد.