بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی نمی توانند مسئولیت و عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری را بپذیرند از این رو ابتلای خود را به افسردگی، پنهان  و انکار می کنند. این دسته از افراد که به افسردگی پنهان  مبتلا هستند مانند انسان های عادی رفتار می کنند اما از درون به تدریج نابود می شوند.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی نمی توانند مسئولیت و عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری را بپذیرند از این رو ابتلای خود را به افسردگی، پنهان  و انکار می کنند. این دسته از افراد که به افسردگی پنهان  مبتلا هستند مانند انسان های عادی رفتار می کنند اما از درون به تدریج نابود می شوند. از آنجایی که مبتلایان به این نوع از افسردگی علائم ابتلا به این بیماری را پنهان می کنند، تشخیص و درمان آنها مشکل و زمانبر است.

افسردگی پنهان

علائم افسردگی پنهان

افسردگی احساس غم و ناامیدی همیشگی است که می تواند زندگی را مشکل تر از آنچه هست کند. بسیاری از افراد علائم افسردگی را دال بر ناتوانی خود می دانند و نمی توانند بپذیرند که بیمار هستند. از طرف دیگر ترس از قضاوت دیگران آنها را وادار به پنهان کاری می کند. از این رو می توان مدعی شد که افسردگی پنهان  می تواند خطرناک تر از افسردگی عادی عمل کند. افراد مبتلا به این نوع از افسردگی اصولا دارای علائم مشترکی به شرح زیر هستند:

  • از آنجایی که افسردگی بیشترین تاثیر خود را بر خواب و خوراک مبتلایان می گذارد می توان افسردگی پنهان را با تغییر عادت های روزمره مخصوصا در خواب و خوراک شناسایی کرد. از طرف دیگر این بیماری در برخی از افراد خود را با کارهای پرخطری مانند اعتیاد به مواد مخدر و یا مصرف بیش از اندازه مشروبات الکلی نشان می دهد.
  • اگرچه مبتلایان به افسردگی پنهان در انکار به سر می برند و هرگز از نقاب دروغین خود فاصله نمی گیرند اما تغییر رفتار آنها امری غیر قابل انکار است. آنها همواره سعی می کنند برای رفتارهای نشات گرفته از افسردگی خود بهانه های واهی بتراشند.
  • افراد مبتلا به این بیماری در جستجوی یافتن معنای زندگی هستند به همین دلیل در گفتگوهای روزمره خود به سمت مباحث فلسفی گرایش بیشتری دارند. جهان بینی این افراد اصولا پوچ و بی محتوا است.
  • احساسات افراد مبتلا به افسردگی پنهان تحریک پذیرتر از حالت عادی است. به طور مثال این دسته از افراد با هر صحنه احساسی از فیلم اشک می ریزند و یا کوچکترین عاملی آنها را خشمگین می کند.
  • زودرنجی از شایع ترین نشانه های ابتلا به این بیماری است. در واقع این زودرنجی نشات گرفته از ظرفیت روحی پایین و بدبینی به ماهیت جهان است. افراد مبتلا به افسردگی پنهان نمی توانند نسبت به مسائل اطراف خود خوشبینانه برخورد کنند.

افسردگی پنهان

در نهایت باید گفت در بسیاری از مواقع این دسته از افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم درخواست کمک می کنند. با توجه به اینکه آنها آمادگی پذیرش بیماری خود را ندارند بعد از مدتی درخواست خود را پس می گیرند. به همین دلیل لازم است که روند درمانی این بیماران تحت نظر متخصص حاذقی همچون مینا عسکری زاده صورت گیرد.

اشتراک گذاری
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

شاید از این نوشته‌ها هم خوشتان بیاید

keyboard_arrow_up
× whatsapp