برخی از افراد بنا بر هر دلیلی در رابطه عاطفی از راه دور به سر می برند. در این شکل از رابطه به علت عدم وجود رابطه نزدیک، تبادل احساسات به ندرت صورت می گیرد به همین دلیل عدم مدیریت صحیح آن می تواند به سردی و یا اتمام رابطه منجر شود.
برخی از افراد بنابر هر دلیلی در رابطه عاطفی از راه دور به سر می برند. در این شکل از رابطه به علت عدم وجود رابطه نزدیک، تبادل احساسات به ندرت صورت می گیرد به همین دلیل عدم مدیریت صحیح آن می تواند به سردی و یا اتمام رابطه منجر شود. با توجه به اینکه بسیاری از افراد که در حال تجربه این شکل از رابطه هستند در سردرگمی رفتاری و احساسی به سر می برند، این مقاله به ارائه راهکارهایی برای مدیریت صحیح رابطه عاطفی از راه دور یا لانگ دیستنس پرداخته است.
چگونه می توان رابطه عاطفی از راه دور را مدیریت کرد
باور عمومی تجربه رابطه از راه دور را خوشایند نمی داند به همین دلیل همواره موج منفی علیه این شکل از رابطه در جریان است. آغاز یک رابطه عاطفی به معنای ایجاد پیوند عمیق قلبی است بنابراین در آن می توان دلایل مهمی را برای ادامه دادن راه پیدا کرد. بدون شک تجربه رابطه عاطفی از راه دور مشکلات مربوط به خود را دارد اما با مدیریت صحیح می توان تمام لحظات سخت و تلخ را شیرین و به یادماندنی کرد. برای ملموس شدن این مبحث در ادامه راهکارهایی در جهت مدیریت صحیح رابطه از راه دور ارائه شده است که خواندن آن خالی از لطف نیست:
- همه انسان ها به یک حریم شخصی و ساعاتی برای تنهایی نیاز دارند. فاصله دور نباید این انتظار را به وجود آورد که دو طرف به طور مداوم با هم در تماس باشند. بنابراین در جهت مدیریت صحیح رابطه عاطفی از راه دور بهتر است تماس و ارتباط دو طرف معقول و سنجیده باشد.
- تعریف درست اصول رابطه و انتظاراتی که دو طرف از یکدیگر دارند می تواند به مدیریت صحیح این شکل از رابطه کمک کند. بهتر است نوع عملکرد در مسیر ارضای روحی و عاطفی دو طرف در قالب احترام پیش رود.
- نباید دوری را بهانه ای برای بی اعتمادی کرد. هیچ انسانی دوست ندارد در سایه شک و تردید زندگی کند. بسیاری گمان می کنند باید همیشه ناظر عملکرد طرف مقابل باشند اما این دیدگاه اشتباه و مشکل ساز است.
- بهتر است برای ادامه رابطه اهدافی تعریف شود. همچنین تبادل اطلاعات و آگاهی داشتن از امور روزمره یکدیگر می تواند به ایجاد احساس نزدیکی بیشتر کمک کند.
مواردی ذکر شده در بالا تنها اشاره ای مختصر به اصول ابتدایی و اولیه مدیریت رابطه عاطفی از راه دور داشت. برای داشتن عملکرد بهتر در این خصوص کمک گرفتن از یک مشاور زبده و کاربلد همچون مینا عسکری زاده می تواند راهگشا باشد.
آیا رابطه عاطفی از راه دور میتواند اثربخش باشد؟
در پاسخ به این سوال میتوانیم بگوییم بله. یک رابطه عاطفی از راه دور میتواند مؤثر واقع شود اما این رابطه باید مشروط بر آگاهی زوجین از یکدیگر و از ویژگیهای یکدیگر باشد. اگر شما نیز به هر دلیلی از همسر خود دور افتادهاید، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:
- برای اینکه کمتر احساس تنهایی کنید، سعی داشته باشید که در اجتماعات و جمعهای خانوادگی و دوستانه قرار بگیرید. حتی میتوانید این تنهایی خود را با رفتن به سرکار جبران نمایید.
- شما باید دلیل دوری همسر خود را درک کنید تا در رابطه عاطفی از راه دور خود دچار مشکل نشوید.
- اجازه ندهید که عشق و احساسی که بین شما و همسرتان وجود دارد، کمرنگ شود. همیشه تلاش کنید با دادن پیامکهای عاشقانه و آگاهی از حال یکدیگر، محبت را در قلب شریک خود به امانت بگذارید.
- گاهی اوقات شما باید ازخود بپرسید که چرا این رابطه و این شخص را برای تأمین نیاز عاطفی خود انتخاب کردهاید. دلیل این مسئله میتواند یک جواب روشن باشد و درک شما را از شریک زندگی خود بالاتر ببرد. در این صورت زوج و زوجه میتوانند روابط عاطفی خود را به خوبی سامان دهند.
مزایای رابطه عاطفی از راه دور
رابطه عاطفی از راه دور میتواند مزایای زیادی را برای فرد و زندگی او به دنبال داشته باشد. یک رابطهی عاطفی که درگیر دوری شدهاست، طرفین را نسبت به یکدیگر دلسوزتر میکند و محبت بین آنها را افزایش میدهد. این رابطه سبب میشود که شما به یک زن و شوهر عالی تبدیل شوید و بتوانید از پس تمامی مشکلات زندگی با کمک یکدیگر بر بیایید.
مزیت دیگری که رابطه عاطفی از راه دور یا رابطهی عاطفی لانگ دیستنس دارد، این است که این رابطه سبب میشود ارتباط شما تقویت شده و تمام صداقت را به طرف مقابل خود هدیه دهید.
معایب رابطه عاطفی از راه دور
یک رابطه عاطفی از راه دور بر خلاف مزایای زیادی که دارد، میتواند مشکلاتی را نیز برای زندگی افراد به وجود بیاورد:
- در رابطهی عاطفی دور افتاده شما از حمایتهای فیزیکی و جسمانی همسرتان بهرهمند نمیشوبد و این موضوع سبب میشود زمانی که شما نیاز به بوسه و در آغوش گرفته شدن دارید، این نیاز شما برطرف نشود.
- مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که اعتماد افراد به یکدیگر کم کم از بین میرود و این عدم اعتماد سبب شکست در رابطه می شود.
- ممکن است در زمان دوری ترس از خیانت به سراغ طرفین رابطه برود و زندگی را برای آنها دشوار کند.
بنابر مطالب فوق بهتر است که شما برای مدیریت روابط عاطفی خود از یک پزشک روانشناس عالی رتبه مانند مینا عسگرزاده کمک بگیرید.
کلام پایانی
امروزه ممکن است برخی از افراد به دلایل گوناگونی همچون تحصیل و کار از شریک زندگی خود دور افتادهاند و درگیر رابطه عاطفی از راه دور شدهاند. در چنین شرایطی فرد باید با استفاده از نکات مدیریتی، مزایا و معایب دوری را بداند و در صدد کاهش آسیبهای ناشی از دوری شریک زندگی خود بربیاید. در این صورت است که فرد میتواند رابطهی عاطفی خود را تقویت کند.