اشترنبرگ یکی از محققان صاحب نام حوزه روانشناسی است که سال های زیادی از عمر خود را به مطالعه در مورد مبحث عشق پرداخته است. ماحصل مطالعات او تبدیل به نظریه مثلث عشق شده است. طبق این نظریه عشق شبیه به یک مثلث است که با تمام اضلاعش معنا پیدا می کند.

اشترنبرگ یکی از محققان صاحب نام حوزه روانشناسی است که سال های زیادی از عمر خود را به مطالعه در مورد مبحث عشق پرداخته است. ماحصل مطالعات او تبدیل به نظریه مثلث عشق شده است. طبق این نظریه عشق شبیه به یک مثلث است که با تمام اضلاعش معنا پیدا می کند. با توجه به اینکه گمشده زندگی انسان امروز عشق است، این مقاله به این مبحث مهم اختصاص یافته است.

مثلث عشق

آشنایی با مثلث عشق

برای داشتن یک رابطه عاشقانه اصولی و درست لازم است که مثلث عشق در سراسر رابطه برقرار باشد. این مثلث از سه ضلع شور و احساس، تعهد و صمیمیت تشکیل شده است که در ادامه به صورت مفصل به آنها پرداخته می شود.

  • یکی از اضلاع مثلث عشق به شور و احساس تعلق دارد. این شور و احساس همان هیجانات ناشی از رابطه عاشقانه است که در نهایت به رابطه جنسی و تبادل احساسات ختم می شود. اگر در رابطه ای این بخش وجود نداشته باشد نمی توان انتظار دوام آوردن آن را داشت زیرا لازم است دو طرف از همه نظر نسبت به هم گرایش داشته باشند.
  • دومین ضلع این مثلث به تعهد اختصاص دارد. زمانی عشق معنا پیدا می کند که رابطه متعهدانه باشد. پذیرفتن تعهد تنها به خیانت نکردن محدود نمی شود بلکه لازم است دو طرف نسبت به هم احساس مسئولیت داشته باشند. در واقع لازمه ماندگاری یک عشق پایبندی به تعهدات دو طرفه تحت هر شرایطی است.
  • صمیمیت ضلع سوم مثلث عشق است. وقتی دو نفر به تمام معنا رابطه عاشقانه دارند که بتوانند فارغ از هر گونه سوء تفاهمی با یکدیگر ساعت ها گفتگو کنند. لازم به ذکر است داشتن اختلاف نظر امر طبیعی است و بدون شک در هر رابطه ای به وجود می آید اما اهل گفتگو بودن دو طرف مبحث دیگری است. در واقع لازم است تمامی مشکلات و بن بست های زندگی بدون مجادله و توهین برطرف شود.

مثلث عشق

مثلث عشق زمانی معنا پیدا می کند که تمامی اضلاع آن با هم برابر باشد به همین دلیل پرداختن بیش از اندازه به یکی از این اضلاع موجب بر هم خورد تعادل این مثلث می شود. زمانی عشق کامل و ماندگار است که میزان احساس، شور، صمیمیت و تعهد به یک اندازه باشد. در نهایت باید گفت هیچ رابطه ای از بدو شکل گیری نمی تواند به بلوغ برسد به همین دلیل برای ایجاد تعادل در اضلاع این مثلث لازم است به قدر کافی تمرین و ممارست صورت گیرد.

 

اشتراک گذاری
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

شاید از این نوشته‌ها هم خوشتان بیاید

keyboard_arrow_up
× whatsapp