مشاوره آنلاین یا مشاوره مجازی روش درمانی جدیدی در حوزه روانشناسیمقالات روانشناسی و حوزه سلامت روان در جامعه می باشد که در این روش فرد از طریق اینترنت با مشاور خود صحبت می کند و مشاوره روانشناسی دریافت می کند. مشاوره آنلاین از طریق اپلیکیشن های مختلف در اینترنت یا از طریق ایمیل و اتاق های گفتگوی آنلاین انجام می شود.

مزایای استفاده از مشاوره آنلاین

مشاوره آنلاین از طریق اپلیکیشن های مختلف در اینترنت یا از طریق ایمیل و اتاق های گفتگوی آنلاین انجام می شود.

مشاوره آنلاین یا مشاوره مجازی روش درمانی جدیدی در حوزه روانشناسی و حوزه سلامت روان در جامعه می باشد که در این روش فرد از طریق اینترنت با مشاور خود صحبت می کند و مشاوره روانشناسی دریافت می کند. مشاوره آنلاین از طریق اپلیکیشن های مختلف در اینترنت یا از طریق ایمیل و اتاق های گفتگوی آنلاین انجام می شود. از مهمترین دلایلی که افراد روش مشاوره آنلاین را برای درمان خود به کار می گیرند می توان به کاهش هزینه های رفت و آمد و صرفه جویی در وقت اشاره کرد. مورد دیگری که سبب می شود افراد به این نوع مشاوره مراجعه کنند این است که آن ها از حضور در مراکز مشاوره احساس خوبی ندارند و دوست ندارند اقوام و آشنایان آن ها را در این مراکز ببینند، بنابراین این روش بهترین روش برای درمان افرادی با چین طرز تفکری است. همچنین ممکن است فرد دچار بیماری جسمی شود و در این حالت به راحتی در منزل خود می ماند و مشاوره دریافت می کند بدون این بخواهد قرار خود را با مشاور کنسل کند. افرادی که دارای معلولیت هستند با مشکلات زیادی در جامعه و تردد مواجه هستند که وجود این نوع مشاوره ها به آن ها کمک می کند تا بدون مراجعه به مراکز مشاوره، در خانه مشاوره دریافت کند و از این طریق از مشکلاتشان کاسته می شود. در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا دریافت مشاوره آنلاین می تواند خطر احتمال ابتلا به ویروس را در فرد کاهش دهد.

مشاوره آنلاین

آیا مشاوره آنلاین به اندازه مشاوره حضوری موثر است؟

دریافت مشاوره حضوری در برخی موارد ممکن است گزینه بهتری باشد اما تحقیقات نشان می دهد مشاوره آنلاین نیز به اندازه مشاوره حضوری موثر است و حتی محققان به این روش به عنوان روش جایگزین برای روش مشاوره حضوری نگاه می کنند.

انواع مشاوره آنلاین

همانگونه که گفته شد استفاده از خدمات مشاوره آنلاین شرایطی را فراهم می کند که افرادی که به روانشناسان زبده دسترسی ندارند بتوانند از راه دور از خدمات روانشناسی بهره مند شوند. اما ارائه خدمات روانشناسی آنلاین به اشکال گوناگونی صورت می گیرد که در ادامه به آنها اشاره می شود:

مشاوره آنلاین

 

  • مشاوره روانشناسی از طریق چت: در این شیوه از مشاوره مهاجرت، درمانگر از طریق چت کردن در نرم افزارهایی همچون واتساپ، تلگرام و … اقدام به مشاوره می کند. این روش برای افرادی که از بیان مشکلات خود هراسان هستند و تنها از طریق چت می توانند به آنها بپردازند، بسیار مفید است. اما بدون شک برای مشهود شدن اثرگذاری آن به  بازه زمانی طولانی نیاز است. با توجه به اینکه برقرار شدن ارتباط چشمی بین درمانگر و بیمار از اهمیت بسزایی برخوردار است، پیشنهاد می شود که از این شیوه درمان استفاده نشود زیرا میزان اثرگذاری آن پایین خواهد بود.
  • مشاوره روانشناسی تصویری: این روش یکی از کارآمدترین شیوه های ارائه خدمات مشاوره آنلاین است زیرا ارتباط تصویری به برقراری ارتباط چشمی کمک می کند. در واقع درمانگر می تواند علاوه بر گفته های بیمار از طریق زبان بدن برخی از مشکلات را تشخیص دهد. با توجه به اینکه نرم افزارهای بسیاری برای برقرای تماس تصویری وجود دارد می توان گفت هیچ محدودیتی برای دریافت این نوع مشاوره وجود ندارد.

در چه زمینه ای بهتر است از مشاوره آنلاین استفاده کرد

مشاوره آنلاین نمی تواند در تمامی زمینه ها کارایی داشته باشد. در واقع این شکل از خدمات برای برخی از مشکلات که چندان حاد نیستند و به صورت آنلاین به راحتی مرتفع می شوند، انتخاب مناسب تری است. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جهت برطرف کردن مشکلات بین فردی و اختلافات نه چندان عمیق
  • در خصوص چگونگی تربیت فرزند و آموزش نحوه برخورد با کودکان و نوجوانان
  • درمان انواع وسواس ها
  • برطرف کردن مشکلات مربوط به اضطراب
  • دریافت مشاوره برای برطرف کردن مشکلات موجود در کار و محیط کاری
  • و ….

لازم به ذکر است وجود مشکلات روانشناسی زمانی قابل درمان است که خود بیمار نیز به قدر کافی به روند درمان کمک کند.

مشاوره آنلاین

چه افرادی نباید از خدمات مشاوره آنلاین استفاده کنند

استفاده از مشاوره آنلاین برای تمامی بیماری های روحی و روانی کارایی ندارد. در واقع بیماری هایی که به اختلالات شخصیتی مربوط می شود از طریق مشاوره آنلاین قابل حل نیستند. از طرفی  بیمارانی که  در انکار به سر می برند و واقعیت را آنگونه که هست بازگو نمی کنند، افراد مناسبی برای حضور در مشاوره آنلاین نیستند. علاوه بر موارد ذکر شده این دسته از افراد نیز نباید به درمان آنلاین روی بیاورند:

  • استفاده از مشاوره آنلاین برای افرادی که قصد خودکشی دارند انتخاب مناسبی نیست.
  • افراد مبتلا به اختلالات شدید روانی مانند اسکیزوفرنی از دنیای واقعی فاصله دارند یعنی هر آنچه آنها بیان می کنند برگرفته از تخیلات آنها است از این رو مشاوره آنلاین به هیچ عنوان مناسب آنها نیست.
  • درمان برخی از بیماری های روحی علاوه بر خدمات مشاوره ای نیازمند مصرف دارو است پس دریافت خدماتی مشاوره ای به صورت آنلاین برای این دسته از بیماری ها مناسب نیست.
  • درمان اعتیاد و ترک مواد مخدر با کمک مشاوره آنلاین غیر ممکن است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

شاید از این نوشته‌ها هم خوشتان بیاید

keyboard_arrow_up
× whatsapp