روانشناسی مهاجرت می تواند به فرد کمک کند تا با مسائل مختلف در طی مهاجرت خود خیلی راحت تر مواجه شود و رفتار بهتری از خود نشان دهد. چیزی حدود 25 درصد مردم جهان تجربه اضطراب و افسردگی را دارند و در این میان بیشتر افرادی که مهاجرت می کنند از این اضطراب و افسردگی لطمه می بینند.
روانشناسی مهاجرت چه فایده ای دارد؟
دریافت روانشناسی مهاجرت می تواند به فرد کمک کند تا با مسائل مختلف در طی مهاجرت خود خیلی راحت تر مواجه شود.وقتی فردی از کشور خود مهاجرت می کند به طور ناخواسته غم و فشار روحی زیادی را تجربه می کند که این امر نیاز به دریافت روانشناسی مهاجرت را افزایش می دهد. البته قبل از مهاجرت نیز فشار های روحی و روانی زیادی را تجربه می کند که می تواند زمینه ساز افسردگی برای فرد باشد. در این حالت فرد با توجه به مشکلات روحی که دارد نمی تواند ارتباط مناسبی را با افراد برقرار کند و در نهایت به بازگشت فکر می کند. دریافت روانشناسی مهاجرت می تواند به فرد کمک کند تا با مسائل مختلف در طی مهاجرت خود خیلی راحت تر مواجه شود و رفتار بهتری از خود نشان دهد. چیزی حدود 25 درصد مردم جهان تجربه اضطراب و افسردگی را دارند و در این میان بیشتر افرادی که مهاجرت می کنند از این اضطراب و افسردگی لطمه می بینند. ایرانی هایی که به کشور ها دیگر مهاجرت می کنند معمولا در داخل ایران از ناامنی اقتصادی آسیب می بینند و تصمیم می گیرند که مهاجرت کنند اما در کشور مقصد هم با مشکلات متعددی مواجه می شوند و در این کشور نیز آینده ای نامعلوم دارند که این عوامل احتمال ابتلا به بیماری ها روانی را افزایش می دهد. احتمال ابتلا به این نوع بیماری ها تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند وضعیت اقتصادی فرد در کشور مقصد، سن و جنسیت فرد و نحوه مهاجرت فرد این که به صورت قانونی مهاجرت کرده است یا پناهنده شده است بستگی دارد. دریافت روانشناسی مهاجرت می تواند تا حدود زیادی به بهبود زندگی فرد در دوران مهاجرت کمک کند. در کشور مقصد عدم تسلط به زبان آن کشور، بیکاری، تفاوت های فرهنگی و عدم وجود حمایت های خانواده می تواند مشکل ساز شود. یک مشاور روانشناسی مهاجرت با تخصص و تجربه مناسب به شما کمک می کند تا احساس غم و استیصال به شما دست ندهد و شوک های ناشی از مهاجرت را در شما کاهش می دهد. خانم دکتر مینا عسکری زاده سال هاست در زمینه روانشناسی مهاجرت فعالیت دارد و به مهاجرین مختلفی راهکار جهت داشتن زندگی سالم نشان داده است.
کاربردهای روانشناسی مهاجرت
همانگونه که گفته شد دل کندن از وطن و مهاجرت کردن روندی تنش زا و پر استرس دارد. از طرف دیگر عادت کردن به شرایط جدید فرایندی زمانبر است. از این رو افرادی که تن به مهاجرت داده اند تا مدت مدیدی نمی توانند خود را با شرایط جدید وفق دهند. به همین دلیل می توان شاهد آمار بالای افسردگی در بین مهاجران بود. بهره بردن از خدمات روانشناسی مهاجرت به مدیریت درست شرایط کمک شایانی می کند. به طور کلی روانشناسی مهاجرت می تواند کاربردهایی به شرح زیر داشته باشد:
- رفع دلتنگی برای وطن
دلتنگی برای وطن یکی از شایع ترین دلایل رخ دادن افسردگی در بین مهاجران است. بسیاری از افراد مهاجر هیچ دلخوشی در وطن خود ندارند و برای مهاجرت زحمت بسیاری کشیده اند اما بعد از مهاجرت نمی توانند در مقابل دلتنگی دوام بیاورند. بدون شک استرس ناشی از مهاجرت و ابهام آینده از مهمترین دلایل این آشفتگی روحی است. روانشناسی مهاجرت به افراد مهاجر کمک می کند که تغییرات را به خوبی بپذیرند و شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که کمترین فشار روانی به آنها وارد شود.
- دلتنگی برای خانواده
با توجه به اینکه فاصله ایجاد شده بعد از مهاجرت نوعی دوری از خانواده را رقم می زند بسیاری از افراد بعد از مهاجرت به علت نگرانی دائمی که برای عزیزان خود دارند دچار افسردگی می شوند. در واقع ذهن آنها به طور ناخودآگاه مباحث و اتفاقاتی را پیش بینی می کند که هنوز رخ نداده است و همین امر آشفتگی روحی را برای آنها به وجود می آورد. روانشناسی مهاجرت می تواند به افراد مهاجر کمک کند که مدیریت ذهن خود را در دست بگیرند تا افکار منفی قدرت مانور و تسلط بر ذهن آنها را نداشته باشد. همچنین در طی جلسات مشاوره آنها یاد می گیرند که به زندگی در حال متمرکز شوند نه اتفاقاتی که ممکن است هرگز رخ ندهند.
- تفاوت فرهنگی
فرد مهاجر هر چقدر در مورد شرایط کشور میزبان تحقیق کرده باشد بعد از ورود به آن با شوک فرهنگی مواجه می شود. در واقع تفاوت های فرهنگی ممکن است آنقدر زیاد باشد که فرد مهاجر نتواند خود را با آن تطبیق دهد. این امر در کنار مسائل دیگری همچون تفاوت آب و هوایی، تفاوت در ساعت و … می تواند آزاردهنده باشد. اگر فرد مهاجر نتواند بر شرایط پیرامون خود مسلط شود بدون شک روند مهاجرتش با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد. روانشناسی مهاجرت به مدیریت بحران و عبور از باید های ذهنی کمک می کند. در واقع می توان اینگونه بیان کرد در بسیاری از مواقع موانع ذهنی، مانع از پذیرفتن برخی تغییرات و اختلافات می شود و اگر فرد یاد بگیرد بدون تعصب با مسائل برخورد کند تمامی مسائل آسانتر رقم خواهد خورد.
- تربیت فرزند
افرادی که به صورت خانوادگی تن به مهاجرت داده اند در برخی از مواقع در تربیت فرزندان خود دچار سرگردانی می شوند زیرا سبک تربیتی خود آنها متفاوت از کشور میزبان است و آنها نمی دانند بچه خود را به چه شیوه ای تربیت کنند. این مشکل نیز توسط روانشناسی مهاجرت قابل حل است. در طی جلسات مشاوره بهترین شیوه تربیتی که به نفع کودک است توسط مشاور و خانواده انتخاب و اجرا می شود.
تمامی موارد ذکر شده تنها بخشی از مشکلات مربوط به مهاجرت است که بدون کمک روانشناسی مهاجرت قابل حل نیستند. بنابراین کمک گرفتن از خدمات روانشناسی در قبل و بعد از مهاجرت امری مهم و ضروری است که نباید نادیده گرفته شود.
جهت اطلاعات بیشتر و درخواست مشاوره با من در تماس باشید